Skysauce opskrift

Printer venlig version
Skysauce opskrift

Beskrivelse

Til ethvert lækkert stykke kød, kartofler og salat hører som ofte en tilsvarende lækker sauce, og til andelårene er denne skysauce lavet på andesky helt eminent og lige prikken over i'et.

Ingredienser

  Andesky
3 Skalotteløg
  Smør
1dlPortvin
1hndfSvampe (fx markchampignon)
1bundtFrisk rosmarin
1drysSalt & peber (efter smag)
1drysMaizena (til jævning, kan undlades)
Til
Portion
Tilberedningstid15 minutter

Fremgangsmåde

1. Marksvampene brunes på panden, og skalotteløg klares i mellemtiden i smør i en gryde.

2. Når svampe er brunet og skalotteløg klaret tilsættes portvin og frisk rosmarin til løgene.

3. Tilsæt herefter de brunede svampe.

4. Varm saucen op og smag til med salt og peber og jævn med maizena

Noter

Tip: Saucen bliver bedst, hvis den laves fra morgenstunden, og får lov til at stå at trække hele dagen.